Matični objekt Dječjeg vrtića „Pahuljica“ organiziran je u deset odgojno-obrazovnih skupina, od čega su četiri jasličke i šest vrtićkih. U svim skupinama provodi se cjelodnevni 10 – satni program.

Djeca u vrtiću mogu boraviti od 6,30 sati do 16,30 sati. Prijem djece u vrtić odvija se do najkasnije 8,30 sati.

U Podružnici Lopar formirane su dvije odgojno-obrazovne skupine u kojima se provodi cjelodnevni program program. Djeca borave u vrtiću od 6.30 do 16.30 sati. Prijem djece se odvija do 8.30 sati.

U Podružnici Supetarska Draga formirana je jedna odgojno-obrazovna skupina u kojima se provodi cjelodnevni program. Djeca u vrtiću borave od 6,30 do 16,30 sati. Prijem djece se odvija do 8.30 sati.

U Podružnici Banjol formirana je jedna odgojno-obrazovna skupina u kojima se provodi cjelodnevni program. Djeca u vrtiću borave od 6,30 do 16,30 sati. Prijem djece se odvija do 8.30 sati.

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika anketiraju se potrebe roditelja za boravkom djece u vrtiću te se sukladno tome organiziraju dežurne skupine, dok se ostale skupine zatvaraju.

U ljetnim mjesecima (lipanj, srpanj, kolovoz) rad se organizira sukladno anketi o potrebama roditelja za boravkom djece u vrtiću.