Četvrtak, 07 Svibanj 2020 20:39

Dječji vrtić počinje s radom 18. svibnja

Poštovani roditelji,

 

Dječji vrtić Pahuljica s radom će započeti 18. svibnja 2020., a rad će se organizirati prema Uputama HZJZ (Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu) koje vas molimo da u cijelosti pročitate.

 

Prema navedenim Uputama, vrtić će moći pohađati samo ona djeca čija su oba roditelja zaposlena  (ili jedan roditelj ako se radi o samohranom roditelju) i njihovi poslodavci zahtijevaju fizički dolazak na posao u punom radnom vremenu te zbog toga nisu u mogućnosti osigurati skrb za svoje dijete dok su oni na poslu.

Također, preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima, kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju kroničnu bolest ili su starije životne dobi (65 i više godina).

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji ne smiju dovoditi u ustanovu.

Boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, odnosno kućanstvo pa molimo roditelje  sve djece  koji  mogu osigurati  ostanak kod kuće da to i učine kako bi se u vrtiću moglo poštivati mjere fizičkog razmaka.

 

Kako bismo do 18. svibnja 2020. pripremili rad sukladno Uputama molimo roditelje koji ispunjavaju sve gore navedene uvjete da ispune on-line upitnik kojim ćemo utvrditi potrebe roditelja i osigurati rad na siguran način za djecu i djelatnike. Upitnik je potrebno ispuniti do utorka 12. svibnja 2020. te dostaviti potvrde poslodavaca iz koje je vidljivo da oba roditelja (ili samohrani roditelj) fizički svakodnevno odlaze na posao u punom radnom vremenu, na elektroničku adresu vrtića: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Roditelji koji ne ispunjavaju gore navedene uvjete ne ispunjavaju on line upitnik te do daljnjega ne dovode djecu u vrtić. Usluga vrtića tim roditeljima neće biti naplaćena sve dok su na snazi navedene mjere. Kraći programi (Rano učenje engleskog jezika) neće se provoditi, a roditelji čija djeca pohađaju Program predškole (tzv. Mala škola) naknadno će biti obaviješteni o njegovom odvijanju.

 

Nakon 12. svibnja 2020. vrtić će na temelju prikupljenih podataka od roditelja napraviti plan rada o kojem će roditelji biti naknadno obaviješteni no moguće je da djeca neće biti smještena u svoje matične skupine niti sa svojim matičnim odgajateljima, to će ovisiti o broju prijavljene djece, organizacijskim mogućnostima vrtića te gore navedenim Uputama HZJZ-a.

Svi roditelji koji 18. svibnja 2020. dovedu svoje dijete u vrtić obavezni su sa sobom donijeti popunjenu i potpisanu Izjavu te je predati odgajatelju prilikom primopredaje djeteta.