Tijekom  veljače održan je ciklus od četiri radionice za očeve pod nazivom Klub očeva „Rastimo zajedno“. Sedmero je očeva pohađalo četiri dvosatne radionice tijekom mjesec dana, a na kojima su izmjenjivali iskustva, promišljali o sebi kao ocu te o adekvatnim roditeljskim postupcima.

Za kraj, očevi su dobili diplomu, a osobito iznenađenje bio je video u kojem su glavni glumci bila njihova djeca, a koji su za očeve pripremile voditeljice Marijana Ribarić i Vedrana Domaćinović Pičuljan.

Hvala svim očevima na sudjelovanju i iskustvima koja su podijelili sa nama!

 • 1
 • 10
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Tijekom veljače 2018. roditeljima su ponuđene radionice na temu sukoba – Sukobi s djecom i Sukobi među djecom. Roditelji su pokazali veliki interes za ponuđenu temu pa su kreirane dvije grupe kroz koje je radionice polazilo 23 roditelja. Radionice su vodile voditeljice Mladenka Frankić,  Iva Dumičić i Vedrana Domaćinović Pičuljan. Roditelji su iskazali veliko zadovoljstvo znanjima i vještinama stečenima na radionicama.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • IMG_4395
 • IMG_4396

U prosincu 2017. u Dječjem vrtiću „Pahuljica“ završen je još jedan ciklus radionica za roditelje „Rastimo zajedno“, deseti po redu.

Deset je roditelja, koliko je sačinjavalo ovu grupu, nakon pohađanja 11 radionica zaslužilo svoju diplomu. Kroz radionice su ih vodile educirane voditeljice Marijana Ribarić, Mladenka Frankić i Iva Dumičić.

Nakon ovog desetog ciklusa i još deset roditelja koji su dobili „Rastimo zajedno“ diplomu s ponosom možemo reći da naš vrtić broji 92 roditelja koji su prošli istoimeni program.

Dječji vrtić „Pahuljica“ roditeljima, osim radionica „Rastimo zajedno“, nudi i radionice Rastimo zajedno plus za roditelje djece s teškoćama te radionice za očeve Klub očeva „Rastimo zajedno“ koje također vode educirani tim voditeljica.

 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21

Jučer, u srijedu 13. prosinca u Dječjem vrtiću „Pahuljica“ završen je još jedan ciklus radionica za roditelje „Rastimo zajedno“. Šest roditelja, koliko je sačinjavalo ovu grupu, nakon pohađanja 11 radionica zaslužilo je svoju diplomu. Kroz radionice vodile su ih educirane voditeljice Marijana Ribarić, odgajateljica i Maja Pirak, psihologinja, inače vanjska suradnica vrtića u ovom projektu.

Inače, radionice za roditelje Rastimo zajedno u Pahuljici se provode od 2010. godine. Do sada je radionice prošlo devet skupina roditelja, odnosno ukupno  82 roditelja. Radionice se sastoje od 11 radionica na kojima roditelji uz razgovore, izmjenu iskustava, mini predavanja, vježbe i filmove povećavaju svoje roditeljske kompetencije, razvijaju vještine potrebne za uspješno roditeljstvo i promišljaju o sebi kao roditelju.

Dječji vrtić „Pahuljica“ roditeljima, osim radionica „Rastimo zajedno“, nudi i radionice Rastimo zajedno plus za roditelje djece s teškoćama te radionice za očeve Klub očeva „Rastimo zajedno“ koje također vode educirani tim voditeljica.

I ove smo godine očevima ponudili radionice kreirane upravo za njih. Prijavilo se šest marljivih i zaintersiranih očeva koji su tijekom listopada pohađali Klub očeva Rastimo zajedno.

Svakoga tjedna na dvostanoj radionici unaprijeđivali su svoje roditeljske kompetencije, izmjenjivali iskustva, igrali se učili... Za svoj trud na kraju su zaslužili diplome.

Ove su godine radionice vodile Mladenka Frankić I vedrana Domaćinović Pičuljan

 

''Rastimo zajedno tim'' DV Pahuljica okupio se i ove pedagoške godine kako bi održao radionice za roditelje pod istim nazivom :) Od  listopada do siječnja 2016. vrijedno je radila  grupa koju su činile 3 mame. Možda mali, ali vrijedan broj. Mame su tijekom radionica imale priliku čuti kratka predavanja na određenu temu roditeljstva, razgovarale su i razmjenjivale iskustva, provodile različite aktivnosti i vježbe te se dobro zabavljale.

Posljednja radionica svečano je obilježena dodjelom diploma za roditelje te ukusnom tortom koja je sve razveselila. Zahvaljujemo mamama na uloženom trudu i izdvojenom vremenu. Bilo nam je jako ugodno družiti se s vama i nadamo se da sa ubrzo vidimo u Klubu roditelja.

Vaše voditeljice :)

Tijekom 8. Tjedna psihologije, održan je prvi Klub roditelja RZ+ s temom ''Što sam naučio/la - što primjenjujem?'' pod vodstvom psihologinje Maje Pirak i logopedinje Ane Sokolić.

Kroz različite aktivnosti, prisjetili smo se najbitnijih stvari naučenih na radionicama, odnosno ponovili smo gradivo te smo raspravljali o načinima primjene naučenog u svakodnevnom životu. Također smo razgovarali o promjenama koje su se dogodile od našeg prošlog susreta. I ovaj put, vladala je dobra i ugodna atmosfera te je bila vidljiva grupna kohezija, zahvaljujući našim divnim roditeljima. Susret smo završili uz rješavanje zagonetki i jednu poučnu priču. Ubrzo nas iščekuje novi susret s novim zanimljivim temama za roditelje.

I ove godine su se u našem vrtiću održale  radionice za roditelje ''Rastimo  zajedno''. Od  listopada do prosinca 2014. vrijedno je radila  grupa od petero roditelja koji su svaki tjedan  prisustvovali dvosatnim radionicama. Roditelji su tijekom radionica imali priliku čuti kratka predavanja na određenu temu,  razgovarali su i razmjenjivali iskustva, provodili različite aktivnosti i vježbe, a svaka radionica bila  je„začinjena“ i ponekom igrom i/ili kratkim  filmom.

U dobrom društvu vrijeme brzo leti pa je tako 11 tjedana brzo proletjelo kao i 11 odrađenih  radionica. Odgojiteljice Mladenka Frankić i Iva Dumičić uspješno su dovele 7. grupu roditelja do kraja koji je svečano obilježen dodjelom diploma za roditelje te zajedničkom tortom kao i veselim druženjem (večerom) izvan vrtića.

 No ovaj kraj ujedno označava i novi početak druženja roditelja u Klubu za  roditelje ''Rastimo  zajedno''.

Veselimo se istome :)

 

U prosincu 2014. u našem vrtiću završen je prvi ciklus radionica za roditelje djece s teškoćama u razvoju ''Rastimo zajedno plus'' pod vodstvom posebno educiranog voditeljskog tima, pedagoginje Vedrane Domaćinović, psihologinje Maje Pirak i logopedinje Ane Sokolić.

Svrha Programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno Plus“ jest omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti i roditelja i djeteta.
 
Od listopada pa do prosinca, četvero vrijednih, aktivnih i upornih roditelja dolazilo je svaki tjedan na radionice koje su trajale dva sata. Ovisno o sadržaju radionice te cilju pojedine aktivnosti, mijenjao se i način rada. Od kratkih predavanja uz PPT prezentacije, vježbi i rada na različitim zadacima do razgovora na određenu temu i razmjenu iskustva u malim ili većim grupama, a svaka radionica bila je „začinjena“ i ponekom igrom i kratkim filmom.
Nakon 11 tjedana i 11 radionica roditelji su zasluženo dobili svoje diplome za izuzetan rast u svojem roditeljstvu! Svoj trud proslavili smo uz tortu i kolačiće,  a nastavak susreta planira se u  Klubu roditelja Rastimo zajedno Plus.
 
Zahvaljujemo roditeljima na strpljenju, redovitosti i motiviranosti.
                                                                                                         Vaše voditeljice

Održali smo susret Kluba roditelja na temu "Sukobi među djecom". Na radionici smo se prisjetili sukoba iz vlastitog djetinjstva, razmišljali kako želimo da naša djeca rješavaju sukobe i vježbali korake u posredovanju.

Zaključili smo da je vrlo važno da roditelj svojim posredovanjem u sukobu među djecom pomaže djeci u učenju socijalnih vještina.

Tema je bila vrlo zanimljiva pa smo je, zbog velikog odaziva roditelja, odradili u dvije grupe.

U listopadu je u našem vrtiću 6. grupa roditelja započela pohađanje radionica za roditelje „Rastimo zajedno“.

Jedanaest vrijednih mama dolazilo je svaki tjedan na radionice koje su trajale po dva sata, a na kojima se učilo, igralo, raspravljalo... raslo! Nakon 11 tjedana i 11 radionica vrijedne su mame zaslužile svoje diplome za izuzetan rast u svojem roditeljstvu! Svoj trud proslavile smo zajedničkom večerom i druženjem nakon toga! :-)