Studeni u Pužićima

Tijekom studenog nastavili smo sa poticanjem prosocijalnog ponašanja kod djece uz pomoć lutke Zvjezdane koja cijelo vrijeme promatra događanja u skupini i djeci daje povratne informacije. Naš plakat „Hvalibaba“ sa emotikonima sve je popunjeniji a djeca uz pomoć njega imaju uvid u vlastite pozitivne postupke, potiče ih na samoprocjenu i motivira ih na pozitivna ponašanja.

Opširnije...

Listopad u Pužićima

Početkom listopada naše su aktivnosti krenule u smjeru Svemira, a povod za tu temu bile su igre cijevima kojima su djeca izrađivala teleskope te započinjala razgovore o zvijezdama, planetima, Svemiru… To nas je potaklo da nabavimo razne enciklopedije o Svemiru kao i dječju kartu Sunčevog sustava koje smo svakodnevno listali, promatrali, proučavali i tako širili spoznaje o Svemiru, planetima, astronautima, raketama…Oformili smo novi kutić- Svemirski centar kojeg smo obogatili samostalno izrađenim rekvizitima: raketa, kaciga i čizme za astronauta, boca s kisikom, planeti Sunčevog sustava, zviježđe.

Opširnije...

Pužići na izletu

U četvrtak 26. listopada Pužići su bili na izletu u Rijeci. Povod izleta bio je posjet planetariju u Rijeci u kojem su djeca proširila svoja postojeća znanja o svemiru koji ih trenutno zanima i na temu kojeg u skupini provode niz aktivnosti.

Opširnije...

Rujan u Pužićima

Novu pedagošku godinu započeli smo s pričom „Vuk i tri praščića“ koja nas je potakla na razne konstruktivne i simboličke igre u kojima smo gradili kućice od raznih materijala, bili majstori u novom kutiću majstora te glumili praščiće i vuka. Također smo se i likovno izražavali na tu temu, prepričavali priču te igrali igre u pokretu gdje je vuk lovio praščiće.

Opširnije...

Suradnja s komunalnim poduzećem Vrelo

Potaknuti dječjim interesom za proučavanje sustava odvodnje otpadnih voda ostvarili smo suradnju sa komunalnom pouzećem "Vrelo" d. o. o. Njihovi djelatnici, gđa. Danijela Kuparić i gosp. Nenad Debelić posjetili su nas u našoj odgojnoj skupini i zanimljivim prikazom upotpunili naše spoznaje o načinu odvodnje i zbrinjavanju otpadnih voda. Donacija cijevi potakla je djecu na konstruiranje vlastitog sustava a posebno se veselimo nastavku suradnje i posjetu njihovom laboratoriju. Hvala Vam što ste uvijek spremni za suradnju!

Opširnije...

Više članaka ...

  1. Pužići - dobro došli