Ježići 02.-06. Listopada 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Ježići su doputovali u Englesku, točnije u London. Oduševljeni su građevinama Londona. Londonski most, Big ben, razne dvorce najprije su crtali, a potom ih gradili. Samostalno su izradili društvenu stolno-manipulativnu igru „Put po Londonu“ za koju je Šime osmislio pravila. Kao što su već otkrili da u nekim dvorcima žive princeze i prinčevi, izradili su si krune za svoje obiteljske i dramske igre.

Opširnije...

Ježići 25.-29. Rujna 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Iako je Ježiće omela neka boleština i pola djece moralo je biti kod kuće na oporavku, druga polovica odlučila je da je vrijeme za odlazak na put. Ovaj put pozdravljamo Vas iz Engleske.

Ježiće su oduševile fotografije raznih dvoraca pa su se dali u izradu.

Svatko je dao svoj doprinos te je zajedničkim dogovorom i snagama nastao divan engleski dvorac.

Opširnije...

Ježići 11.-15. Rujna 2017.

Lijep pozdrav, dragi naši! :-)

Prošlog tjedna Ježići ipak nisu otputovali u Španjolsku jer su, kao što ćete vidjeti na fotografijama, bili zaokupljeni poticajima u sobi. Cijela soba i dio hodnika kojeg smo strukturirali u centar čitanja i pisanja te kazalište bili su neprestano ispunjeni djecom koja su se izmjenjivala po centrima.

Konstruiranje i gradnja zaokupljaju dječake i po par sati dnevno. U ovom centru izvrsno se razvija međusobna suradnja dogovaranjem i realizacijom ideja. Na upit djece što rade odgovorili su „VELIKI TOBOGAN“. Izvrsna samoorganizirajuća aktivnost u kojoj djeca istražuju odnose među predmetima veličine, brzinu i statiku.

Opširnije...

Ježići - dobro došli

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Na samom početku želimo svima veselu, razigranu i uspješnu novu pedagošku godinu :-)

Već prvi tjedan mi, odgajateljice moramo izraziti veliko zadovoljstvo. Naime, ono o čemu stalno govorimo i na što stavljamo naglasak je praćenje interesa i upoznavanje osobnosti svakog djeteta. Upravo vođene tim spoznajama strukturirale smo prostor sobe dnevnog boravka i ostale raspoložive prostore u hodniku. Prvi tjedan zabilježile smo reakcije i ponašanja djece na prostor i poticaje na preko sto pedeset fotografija i nešto video zapisa. Nakon doista teškog odabira koje fotografije staviti u ovo izvješće ipak smo uspjele napraviti konačni tjedni rezime aktivnosti.

Opširnije...