Ježići 04. do 08. Prosinca 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Evo nas u prosincu, za djecu jednom od najljepših mjeseci u godini. Dvorce, princeze i vitezove nakratko su pali u drugi plan. Razlog tome su mnogobrojna događanja iz obiteljskog okruženja ali i aktivnosti na nivou vrtića i lokalne zajednice.

Opširnije...

Ježići 27. Studenog do 01. Prosinca 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Protekli tjedan Ježići su proslavili Karlov šesti rođendanJ. Zasladili se sladolednom tortom i svi zajedno u veselom raspoloženju nastavili svoje putovanje. Engleska zemlja dvoraca, princeza i vitezova potaknula je Ježiće na otkrivanje bajki. Iako je Snjeguljica njemačka bajka, djeca su je povezavši elemente doživljenog odabrala kao novi izazov.

Opširnije...

Ježići 13. do 24. Studenog 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Pripremajući ovo dvotjedno izvješće nismo mogli ne oduševiti se na svaku fotografiju. Najradije bismo stavili svih preko stopedest fotografija. No zasigurno ćete uživati kad one sve budu u mapama Vaše djece. U protekla tri mjeseca Ježići su uspostavili zavidnu međusobnu suradnju a sukladno tome vidljivi su veliki napreci u svim razvojnim aspektima svakog djeteta. Sa svog profesionalnog stajališta vidimo  kako djeca najbolje uče radeći na projektima. Njihove pozitivne emocije pokazatelj su njihove uključenosti u svakodnevne aktivnosti i samostalnog kreiranja igre.

Opširnije...

Ježići 06. do 10. Studenog 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Kao što smo i pretpostavili izlet u Svetvinčent dojmio se djeci. Odmah po povratku sa izleta Šime je lego kockama izradio svaki detalj dvorca kojeg je vidio te prepričao što je sve doživio. Karlo se oduševio mačevima te je grupa dječaka izrađivala mačeve.

Ponuđeni poticaji u skladu s temom poticali su djecu na daljnju izradu rekvizita potrbnih za kreiranje simboličke igre. Grupa djece ukrašavala je razne haljine koje su im kasnije poslužile u igri. Vana je izmislila priču o zarobljenoj princezi u dvorcu kojeg čuva opasni zmaj.

Opširnije...

Ježići od 30. Listopada do 03. Studenog 2017

Lijep pozdrav, dragi naši :-)

Evo sažetog pregleda aktivnosti naših Ježića tijekom proteklog tjedna. Putujući svijetom Ježići su otkrivali kontinente, države i gradove. Kao što znate posljednja destinacija bila je Engleska. Ono po čemu je Engleska poznata, a djeca su izvrsno uočila su razni dvorci.

Otkrivanje čari dvoraca i života dvorjana još uvijek je interes Ježića. Nastavili su dorađivati i ukrašavati dvorac, a isto tako uživljavali su se u uloge princeza, vitezova i stražara izrađujući si potrebne rekvizite.

Opširnije...